Kitarović u Argentini: Hrvatska demografski umire

Kitarović u Argentini: Hrvatska demografski umire

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović na desetodnevnoj je turneji po Južnoj Americi koji uključuje službene posjete Republici Argentini i Republici Čileu te radni posjet Saveznoj Republici Brazilu.

U mjestu Lujan Grabar-Kitarović se obratila grupi hrvatskih iseljenika kojima je rekla da joj drago što je i ovaj susret, kao i onaj nedavno Australiji i Novom Zelandu, počeo misom te  da se nada da će uz Božji blagoslov odraditi posao zbog kojega je došla.

“Zahvaljujem svima koji se trudite održati hrvatske običaje i prenosite to na svoju djecu. Uz roditeljsku ljubav to je najljepši dar koji možete prenijeti na svoje dijete”, rekla je.

Znam da ste mnogi otišli teška i tužna srca. Potičem vas da pazite jedni na druge i da čuvate hrvatski jezik i kulturu i veze s domovinom. Nadam se da ćete se vraćati u Hrvatsku. Hrvatskoj je potreban život, Hrvatska umire demografski i moramo napraviti mnogo toga da bi je oživjeli, a ponajviše unijeti vjeru u narod, domovinu i budućnost”, zaključila je predsjednica.

Naglasila je i koliko su bitne veze između iseljenika i domovine jer “bez zajedništva nema budućnosti”. 

kolinda grabar kitarović, argentina,

Grabar-Kitarović će u ponedjeljak u Buenos Airesu posjetiti Hrvatski klub kulture „Doc Sud“ i Školu časnih sestara „Cristo Rey“ te položiti vijenac na spomenik generalu San Martínu. Susretom s predsjednikom Republike Argentine Mauricijem Macrijem Kolinda Grabar-Kitarović započet će bilateralni dio posjeta Republici Argentini. Bit će nazočna i potpisivanju Programa kulturne suradnje između Republike Hrvatske i Republike Argentine te će se susresti s potpredsjednicom Republike Argentine i predsjednicom Senata Gabrielom Michetti. U Gradskoj skupštini Grada Buenos Airesa hrvatskoj predsjednici bit će dodijeljeno priznanje „Počasna građanka Buenos Airesa“, a u Veleposlanstvu Republike Hrvatske na svečanom prijamu Grabar-Kitarović uručit će odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske istaknutim pojedincima, udrugama i klubovima hrvatskog iseljeništva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *